20180827_Grouleff_Newton03.jpg

Månedens Newton-lærer – Mars

12 mar 2021

Møt Charlotte, den syklende Newton-lærer fra Hvidovre i Danmark.

 
Hvem: Charlotte Hansen
Hvor: Newton Hvidovre (Risbjergskolen, Hvidovre i Danmark)
Bakgrunn: Jeg er uddannet miljøplanlægger fra Roskilde Universitet, og efter en del år som pædagogisk konsulent hos en NGO og bijob med undervisning, blev jeg ansat på Risbjergskolen. Her uddannede jeg mig til lærer med linjefagene biologi, geografi og matematik. Jeg har også videreuddannet mig som naturfagsvejleder.

Mitt Newton-rom: Stort flot Newton Room, det flotteste undervisningslokale i hele Hvidovre kommune. Hvor der er fokus på den faglige undervisning og teknologiforståelse.

På privaten: Bor sammen med min mand og søn, derudover har jeg en bonussøn. 

collage-Charlotte.jpg

 
– Hva er morgenrutinen din? 

– Jeg står gerne tidligt op, sådan mellem 5 og 6, så er der tid til at tjekke emails, strikke og hygge med morgenmad. Ved 7.30-tiden går min søn og jeg over til hans skole, og derfra cykler jeg videre til dagens arbejdssted. 

I løbet af ugen arbejder jeg mange forskellige steder, underviser på Risbjergskolen, underviser i Newton Room, arbejder på kommunen og naturcenter Quark, samt på Hvidovre kommunens nye matematik- og naturfagsprojekt MatMobilen.

– Hva må du ha på arbeidspulten din? 
– Da jeg er utrolig mange steder i løbet af ugen, er mit arbejdsbord min rygsæk. Her findes altid min computer, bog med nye idéer der skal udvikles, telefon og kalender. Der findes altid meget rod i rygsækken, ofte noget til dagens undervisning f.eks. glas med bænkbidere (krepsdyr), lille digitalt mikroskop, målebånd.

– Hva synes du er best med å være Newton-lærer? 
– At kunne inspirere og give gode naturfagsoplevelser til elever og lærere. Det er vigtigt, når elever og lærere går fra Newton Room, at de har fået en god oplevelse, undersøgt nogle naturfagsproblemer, og blevet inspieret til at arbejde videre med emnet.

– Hva er det morsomste/kuleste å lære bort? 
– At lære eleverne at være nysgerrige, stille spørgsmål og undersøge deres spørgsmål.

– Hva ønsker du at elever og lærere skal sitte igjen med etter besøk i Newton-rommet? 
– At eleverne er blevet nysgerrige på naturfaglige emner, ny teknologi og nye arbejdsmetoder.

– Kan du fortelle en artig/god historie fra Newton-rommet ditt? 
– I “Robot og matematik” er det skønt at se, hvordan eleverne får kædet programmering sammen med matematik. Det er sjovt at se, hvor mange forskellige måder eleverne kan beregne/måle omkreds af et hjul på.

– Hvordan kan vi best motivere barn og unge til å velge realfag? 
– At arbejde med rigtige problemer og at det praktiske fylder meget i undervisningen. Det gør naturfagene mindre teoritunge, og gør eleverne i stand til at tage stilling til de problemer, de møder om naturfag ude i samfundet.

– Hva jobber du med akkurat nå? 

– I øjeblikket har jeg meget fokus på, at udvikle en naturfagsstrategi til Hvidovre kommune, hvor mange forskellige faggrupper skal involveres og få ejerskab til den. Under Coronatiden bruger jeg tid på hver uge, at udvikle nye aktiviteter/forløb til naturfagsundervisningen, hvor der er fokus på undersøgelser og modellering.

Det fylder også meget, at få vores MatMobil projekt godt i gang, det er undersøgende matematik i naturen, hvor vi kommer cyklende på Christiania-Cykler og underviser eleverne.

– Hvordan lader du batteriene? 
– At træne, læse bøger, strikke og gå en tur.

– Hva er dine topp 3 ønsker for dette året? 
– At verden lukker op, og dermed at der er styr på Covid19
–  At få mere styr på global opvarmning
– At Danmark vinder OL guld i herre håndbold

20180827_Grouleff_Newton18-web.jpg